SOBOČAN-interijeri potvrđuju poziciju jakog izvoznika u regiji

sobocan interijeriSOBOČAN-interijerima su u sklopu natječaja “Povećanje gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malih i srednjih poduzeća” dodijeljena bespovratna sredstva iz strukturnih fondova i Kohezijskog fonda EU u sklopu programa 2007.-2013.

Poduzeće je prijavilo svoj inovativan projekt “Povećanje prostornih i tehnoloških kapaciteta za održiv rast i inovacije” vrijedan 10,7 milijuna kuna sa sufinanciranjem 50% ukupnog iznosa, te je nakon evaluacije velikog broja pristiglih prijava bilo ocijenjeno visokim brojem bodova i dodijeljen mu je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava.

Naglasak projekta je na ulaganju u povećanje prostornih i tehnoloških kapaciteta za održavanje produktivnosti, obnovljive izvore energije i energetsku učinkovitost, te jačanje inovativnog potencijala i pozicije na tržištu.

Projekt se trenutno nalazi u završnoj fazi realizacije, a najvažnije izvršene nabave su izgradnja bravarske radionice te dviju nadstrešnica ukupne površine 3.200 m2 i uređenje novog Inovacijsko tehnološkog centra (InTeC).

Izgradnja nove bravarske radionice i dviju nadstrešnica omogućila je optimizaciju poslovnih procesa i reorganizaciju postojećeg i novog strojnog parka, što znatno utječe na povećanje efikasnosti poslovanja, a time i na konkurentnost poduzeća na inozemnim tržištima, što ujedno rezultira znatnim povećanjem broja zaposlenih.

U sklopu sjedišta poduzeća osnovan je Inovacijsko tehnološki centar (InTeC) koji objedinjava vrhunske stručnjake različitih profila: projektante, arhitekte, dizajnere interijera i voditelje projekata, kao i jedinstvenu mrežu kooperanata, dobavljača i stručnih obrazovnih institucija što učenicima i studentima omogućuje kvalitetnu poveznicu između teorijske i praktične nastave.

Cilj centra je približavanje suvremenih trendova u području inovacija opremanja prodajnih interijera i brendiranja proizvoda: od teorijske i praktične prezentacije primjene proizvodnih sirovina, materijala i strojeva na realnim primjerima do prezentacije „store“ i „shop“ koncepata za renomirana svjetska poduzeća, čiji se eksponati iz Murskog Središća otpremaju na najpoznatije svjetske destinacije.

Ovim ulaganjem povećali su se prostorni kapaciteti i stvoren je preduvjet za jačanje tehnološke i organizacijske razine poslovanja i održiv rast proizvodnje što utječe na stvaranje inovacijskog okruženja, povećanje energetske učinkovitosti i stanje privrede u okruženju.

SOBOČAN-interijeri d.o.o. je obiteljsko proizvodno poduzeće za opremanje poslovnih i prodajnih interijera namještajem i opremom u Murskom Središću osnovano 2000. godine. Svojim kupcima nudi individualna rješenja i cjeloviti inženjering: od samog razvoja inovativnog koncepta, izrade prototipova, savjetovanja do uspješne isporuke i precizne montaže na lokaciji objekta po sistemu “ključ u ruke” u Hrvatskoj i svijetu (zemlje Europe, Egipat, Alžir, Arapski Emirati i Bjelorusija).

Kao autorizirani partner svjetskih, renomiranih “brendova”, poduzeće je značajan izvoznik u svojoj regiji i nalazi se u vrhu europskog tržišta proizvodnje namještaja i opreme višeg kvalitativnog razreda. Među vodeće kupce u Hrvatskoj i Europi spadaju: Intersport, Samsung, Adidas, Nike, INA, Konzum, De Rigo, Mercator, Pet centar, ZOO HOBBY i mnogi drugi.

Prethodni članakJa TRGOVAC magazin – srpanj/kolovoz 2015.
Sljedeći članakNa Danima meda 2015. očekuju se i nastupi inozemnih proizvođača