29.7 C
Zagreb
Četvrtak, 18. srpnja 2024., 13:12
Tržišne komunikacijeSvečano otvorena 24. međunarodna izložba Vinistra

Svečano otvorena 24. međunarodna izložba Vinistra

Ovogodišnja Vinistra, međunarodna izložba vina i vinogradarske opreme, otvorena je sa znatno većim brojem izlagača i prijavljenih sudionika natjecanja za odličja

Na svečanom otvorenju 24. Vinistre uzvanicima su se obratili, Gordana Deranja, izaslanica Predsjednice Republike Hrvatske i predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca, Krešimir Ivančić, izaslanik predsjednika Vlade RH i pomoćnik ministra poljoprivrede, Valter Flego, župan Istarske županije, Edi Štifanić, gradonačelnik Grada Poreča, Oz Clarke, vinski kritičar i Nikola Benvenuti, predsjednik udruge Vinistra i domaćin ove značajne manifestacije, koja iz godine u godinu podiže ljestvicu izvrsnosti.

Prilikom svečanog otvorenja, Nikola Benvenuti, predsjednik Udruge Vinistra, istaknuo je ozbiljnost i ustrajnost vinara da kontinuirano podižu ljestvicu kvalitete.

Na ovogodišnjoj se Vinistri predstavlja rekordan broj izlagača te su prošireni izložbeni kapaciteti u dvorani. U sadržajnom smislu Vinistra je svojim posjetiteljima ove godine ponudila kvalitetne radionice, edukacije, a obogaćena je i Vinistra Gourmet. Izložbi su prethodile mnogobrojne stručne aktivnosti, kao i svečana dodjela odličja nagrađenima.

Poseban gost ovogodišnje Vinistre je i Oz Clarke, ugledni vinski kritičar iz Velike Britanije koji je jučer održao masterclass radionicu “Sva lica terana” na kojoj je istaknut veliki potencijal ove sorte na svjetskoj vinskoj sceni. Istarski su vinari proveli kvalitetno vrijeme s gospodinom Clarkom čiji će savjeti zasigurno koristiti u daljem promišljanju o vinu i radu.

Istarska vina svake godine dobivaju na reputaciji. Ugledna švedska udruga ljubitelja vina, Munskänkarna, ove je godine Istru proglasila svojom vinskom regijom godine. Munskänkarna je jedna od najvećih, neprofitnih, vinskih udruga na svijetu s ukupno više od 25.000 članova i 170 sekcija po cijeloj Švedskoj i svijetu.

Podsjetimo se i da je 2016. godine Istra svrstana u top 10 najboljih vinskih destinacija Europe. Dobiveno priznanje, osim za istarske vinare značajan doprinos donosi i turističkom značenju Istre. Vinske regije u svijetu postaju poželjne turističke destinacije.

Vinistra i ove godine nastavlja svoju priču o uspjehu. Za posjetitelje, Vinistra je u dvorani Žatika otvorena u subotu i nedjelju od 11 do 19 sati.

Vinistra, udruga vinogradara i vinara Istre, osnovana je 1994. s ciljem pružanja stručne pomoći članovima, boljeg povezivanja proizvođača, zastupanja njihovih interesa, njegovanja i održavanja tradicionalnih običaja povezanih s vinarstvom, bolje prezentacije vina te stvaranja imidža istarskih vina kao kvalitetnih i prirodnih proizvoda.

Cilj je Vinistre povećanje kvalitete istarskih vina, promocija vinske kulture i afirmacija vina u Istri i šire. Izložba se sastoji od izlagačkog i ocjenjivačkog dijela.

Najnovije objave

Ove jeseni u Zagrebu ne propustite 3. PromoDays sajam promotivnih proizvoda

Podatak da 72 % klijenata vjeruje da je kvalitetan promotivni proizvod izravno povezan s ugledom tvrtke najbolja je pozivnica da dođete na sajam PromoDays,...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...