parmalat-polica-ruke-midiTalijanski tržišni regulator Consob ubrzat će istragu o ponudi francuskog mliječnog diva Lactalisa za talijanskog konkurenta Parmalat, rekao je čelnik regulatora u razgovoru za jedan talijanski list.

“Brzo ćemo istražiti ponudu, čak i prije zakonom propisanog roka”, izjavio je za nedjeljnu La Stampu Giuseppe Vegas.

Prema talijanskom zakonu Consob mora razmotriti ponudu u roku od 15 dana ali može tražiti više vremena ukoliko mu ustrebaju daljnja objašnjenja. Lactalis je dokumente poslao Conasobu u petak.

Francuska tvrtka ponudila je 2,60 eura za dionicu Parmalata, odnosno ukupno 3,4 milijarde eura za kupnju preostalog 71-postotnog udjela u Parmalatu koji još nije u njezinom vlasništvu.

Najveća talijanska prehrambena grupa Parmalat sazvala je u utorak izvanredni sastanak upravnog odbora na kojem će se raspravljati o Lactalisovoj ponudu, prenio je u subotu list Il Sole 24 Ore.

Izvori iz vlade prošloga su tjedna izvijestili da je skupina talijanskih tvrtki odustala od planova o protuponudi za Parmalat, dodajući da bi nacionalne interese mogao zaštititi državni holding Cassa Depositi e Prestiti kupnjom 10-postotnog udjela u Parmalatu. (H)