tosama-aplikator-normal_8Tosama je tvrtka s dugogodišnjom tradicijom, koja je počela još 1923. godine, a današnji proizvodni program razdijeljen je u tri područja: medicinski proizvodi, privatne robne marke i široka potrošnja.

Trećina ukupne prodaje otpada na tržišta u regiji, a ostatak na sve kontinente svijeta, pri čemu najveći dio izvoza čini higijenski tampon, koji je najprodavaniji Tosamin proizvod na globalnoj razini.

Na hrvatskom tržištu Tosama je prisutna još od 1940-ih godina prošlog stoljeća, a  tvrtka kćer Tosama d.o.o., koja je zastupnik za medicinske proizvode te uvoznik i distributer za proizvode široke potrošnje, osnovana je 1996. godine.

“Tradicija korištenja naših proizvoda u Hrvatskoj i dugogodišnja kontinuirana prisutnost na tržištu odraz je naše kvalitete i postojanosti, koje su kod naših potrošača prepoznate i cijenjene”, smatra Ivana Đerek Dubravčić iz Tosame d.o.o..

Posebno mjesto u proizvodnom programu imaju medicinski i higijenski proizvodi od prirodnih materijala, koji na prirodan način zadovoljavaju zdravstvene i higijenske potrebe korisnika.

Tosamini brendovi su: VIR (80,90, extra, Nature, Special), Viriana (tampon, tampon s aplikatorom, slip, ultratanki i classic ulošci), Natura Femina (Organic, ultra tanki ulošci i slipovi), Jasmin (vata, kuglice vate, jastučići vate glatki, double face i premium), Cik cak (vata), Tosama (štapići za uši), to.to (proizvodi za njegu majke i djeteta), Vrtex (proizvodi za vrt) i Bistrica (proizvodi za domaćinstvo).