vindija-mlijeko-proizvodnja-midiMljekara Senta iz istoimenog vojvođanskog mjesta ne radi već šest godina, a direktor Miroslav Ćurčić najavio je pokretanje proizvodnje do kraja godine

Varaždinska Vindija kupila je mljekaru Senta iz istoimenog vojvođanskog mjesta koja ne radi već šest godina, a direktor Miroslav Ćurčić najavljuje ulaganje 15 milijuna eura početnog kapitala u Senti i da će mljekara početi raditi do kraja godine, kapacitetom prerade 120.000 litara mlijeka dnevno, javlja agencija Beta.

Ćurčić je dodao kako Vindija planira proširenje proizvodnje, s obzirom da se bavi i uzgojem pilića te distribucijom i prodajom pilećeg mesa. Mediji u Srbiji podsjećaju kako Vindija u svom sastavu ima devet poduzeća, od kojih se šest bavi proizvodnjom hrane, zapošljava u Hrvatskoj oko 3500 radnika i ima više od šest tisuća kooperanata od kojih kupuju sirovinu.

Premijer pokrajine Vojvodine Bojan Pajtić u petak je s predstavnicima Vindije potpisao ugovor kojim se Vlada autonomne pokrajine Vojvodine obvezuje subvencionirati zapošljavanje 100 radnika u mljekari u Senti. (Bankamagazin)