vina laguna midiVrhunska Vina Laguna nastavljaju nizati uspjehe na međunarodnim vinskim natjecanjima.

Festigia Cabernet Souvignon 075_2011Čak tri zlatne medalje osvojila su crna Vina Laguna na jednom od najutjecajnijih svjetskih natjecanja, Emozioni dal Mondo: Merlot e Cabernet Insieme, tradicionalnom ocjenjivanju crnih vina, koje je od 15. do 17. listopada održano u Bergamu u Italiji.

Zlatom su okićena Vina Laguna Festigia Castello 2013, Festigia Merlot 2013 i Festigia Cabernet Sauvignon 2013.

Vina iz podruma Agrolagune već nekoliko godina zaredom oduševljavaju ocjenjivače prestižnog natjecanja u Italiji, što je potvrda kvalitete ovih vina.

Festigia Merlot 2010“Ponosni smo na još jedan veliki uspjeh crnih Vina Laguna na prestižnom natjecanju kao što je Emozioni dal Mondo. To je potvrda ispravnosti naše strategije i stručnosti cijelog tima Agrolagune koji kontinuirano radi na unaprjeđenju kvalitete malvazije i crnih Vina Laguna. Također, međunarodni uspjesi Vina Laguna svakako su i doprinos brendiranju Hrvatske kao istinske vinske zemlje”, izjavio je Goran Kramarić, predsjednik Uprave Agrolagune.

Emozioni dal Mondo je jedno od najprestižnijih međunarodnih vinskih natjecanja na kojem je ovom prilikom sudjelovalo 17 zemalja s ukupno 203 uzorka vina, koje je kušalo 79 međunarodnih sudaca.

Festigia Castello 2012“Nagrađena crna Vina Laguna na najbolji način pokazuju sve karakteristike istarskih crnih vina: eleganciju, kompleksnost, mekoću i zrelost tanina, duboku i živu boju, svježinu posebne istarske umjerene mediteranske klime i toplinu istarske crvenice. Zlata osvojena u Italiji nagrada su za trud i veliki entuzijazam, koji su zajednička poveznica svih uključenih u stvaranje kvalitete i vrijednosti brenda Vina Laguna”, zaključio je Kramarić