Vindija otvara novu tvornicu u Plandištu u Republici Srbiji

U petak, 8. svibnja održat će se svečano otvorenje nove Vindijine tvornice za proizvodnju peradskog mesa i prerađevina  u Republici Srbiji, smještenoj u Plandištu u Vojvodini.

Događaju će, pored visokih predstavnika Vindije, brojnih gospodarstvenika i lokalnih dužnosnika, prisustvovati i čelnici resornih ministarstava u Hrvatskoj i Srbij,  hrvatski ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, gospodin mr. sc. Božidar Pankretić kao i dr. Saša Dragin, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Republike Srbije.

Riječ je prvoj tvornici Poslovnog sustava Vindija, ukupne vrijednosti investicije preko 12 milijuna eura, koja započinje s radom na području Republike Srbije. Vindija je kupila tvornicu u siječnju ove godine te odmah pristupila rekonstrukciji objekta rezultat čega je suvremena tvornica mesnih proizvoda koja zapošljava 160 radnika te u potpunosti zadovoljava i najzahtjevnije standarde zakonodavstva Europske Unije.

Gospodarsko partnerstvo sa zemljama regije predstavlja jedan od najznačajnijih strateških razvojnih pravaca Vindije dok nova tvornica mesnih proizvoda predstavlja novi iskorak u jačanju uspješne suradnje sa srpskim tržištem.