Kompanija Barilla je među vodećim proizvođačima tjestenine, umaka i pekarskih proizvoda u Europi zahvaljujući svojoj vrhunskoj kvaliteti, tradicionalnoj recepturi i prepoznatljivom okusu.

Na hrvatskom tržištu Barilla je prisutna u kategoriji tjestenine i umaka gdje je broj jedan, a u kategoriji pekarskih proizvoda i keksa s robnim markama Mulino Bianco i Grancereale.

Robna marka Mulino Bianco zastupljena je u različitim kategorijama: keksi, meki rezani kruh, hrskavi dvopeci, dvopeci i grisini tako da širinom portfelja Mulino Bianco pokriva sve segmente cjenovne piramide proizvoda – od mainstream (koji su blizu prosjeka kategorije) do premium proizvoda.

Mulino Bianco je među vodećim robnim markama u kategoriji keksa, mekog rezanog kruha, dvopeka i grisina (broj 2.).*

U kategoriji mekog rezanog kruha najpoznatiji Mulino Bianco proizvodi su tost Pancarre, te bijeli i integralni Pan Bauletto proizvodi koji su tijekom listopada i studenog prisutni u TV kampanji sa zaštitnim licem Antoniom Banderasom.

Putem ovog komunikacijskog alata povećava se prepoznatljivost i kvaliteta Pan Bauletto mekog rezanog kruha što je izvrsno za trgovce jer se rotacija u tom periodu znatno poveća.

Preporuka je dodatno izložiti Pan Bauletto, povećati zalihu na redovnoj polici i povećati broj kataloških objava kako bi proizvod završio u košarici potrošača.

U kategoriji integralnih dvopeka, Mulino Bianco dvopek je najprodavaniji proizvod.

Od širokog asortimana Mulino Bianco keksiju posebno se ističu Tarallucci keksi pravljen od svježih jaja, Abbracci keksi s kakaom i vrhnjem i Cuor di Mela keksi punjeni džemom od jabuke.

Tarallucci je najprodavaniji Mulino Bianco keks koji je ujedno i glavni proizvod-zvijezda u TV reklami sa zaštitnim licem Antoniom Banderasom.

Za TV reklamu koja je sada aktualna sve do studenog, vežu se i dodatni in store komunikacijski alati za poboljšanje vidljivosti robne marke, a to su brendirana Tarallucci kolica u TOP trgovačkim lancima, police s Banderas wobblerima, Banderas shelf linerima i stalci s Banderas headerima.

Za poboljšanje prodaje, posebice u vrijeme TV kampanje, sugestija je da se proizvodi dodatno izlože, da se poveća zaliha na polici i omogući dovoljno prostora Mulino Bianco i Grancereale keksima stavljajući ih u isti blok na redovnim policama pošto su Grancereale i Mulino Bianco proizvodi istog stručnog tima.

Proizvedeni najnovijom tehnologijom, Mulino Bianco keksi su bez konzervansa, hidrogeniranih masti, umjetnih boja i sladila.

Kako Grancereale i Mulino Bianco keksi kontinuirano provode akcije dajući dodatne benefite potrošačima, kroz cjenovne akcije i promotivna pakiranja po vrlo atraktivnoj cijeni, sugestija je da se za vrijeme TV kampanje poveća broj kataloških objava (posebice putem Banderas imidž oglasa).

Najveći peak prodaje Mulino Bianco keksiju je u vrijeme ljetnih mjeseci za vrijeme dolaska stranih turista pa je preporuka da se u tom periodu poveća broj dodatnih pozicija u ljetnim lokacijama, broj lica u redovnoj polici i zaliha u trgovini.

Grancereale je robna marka broj jedan u integralnom segmentu keksa
Ove godine je lansiran integralni keks Grancereale Digestive. Cilj lansiranja Grancereale Digestiva je širenje i razvoj integralnog segmenta keksa s novim Grancereale proizvodom koji može donijeti dodatne volumene cijeloj kategoriji kroz povećanje broja
potrošača u kategoriji, veće zadovoljstvo potrošača, inovaciju i osvježenje kategorije.

Lansiranje je podržano internet kampanjom na najposjećenijim portalima. Robna marka Grancereale uz kekse, potrošačima nudi i Grancereale žitne pločice za brzi snack te Grancereale žitarice za doručak.

Svu ponudu Grancereale asortimana može se pronaći na internet stranici: www.grancereale.hr.

PROMO