Zagrebačke pekarne Klara: 112 godina tradicije

zagrebacke-pekarne-klara-largeZagrebačke pekarne Klara postoje već 112 godina. Prošli su put od nacionalizacije pekarskih zadruga do integracije 10 pekarskih poduzeća i širenja, promjene naziva u Žitokombinat i privatizacije 1993. godine kada su i počeli službeno raditi pod nazivom Zagrebačke pekarne Klara.

Raspolažu s tri proizvodna pogona na lokacijama u Zagrebu i okolici. “U njima se dnevno proizvede više od 65.000 komada različitih vrsta kruha te više od 75.000 komada različitih vrsta peciva”, napominju iz Klare.

Njihovi se proizvodi dnevno distribuiraju na oko 2500 dostavnih mjesta po cijeloj Hrvatskoj. Iz centra za distribuciju u Zagrebu (pogon Svetice) dnevno se distribuiraju 24 linije svježih proizvoda i 10 linija zamrznutih proizvoda u središnju Hrvatsku, Dalmaciju, Istru i Slavoniju.

“Želimo biti prisutni u svim obiteljima u Hrvatskoj poštujući njihove potrebe i životne stilove”, naglašavaju iz Klare.

Tako svoju ponudu, osim pekarskim proizvodima, obogaćuju i trajnim proizvodima, kao što su dvopek i tjestenina. Imaju i razvijenu liniju zamrznutih proizvoda – Claressa.

Proizvodi se distribuiraju i u trgovačke lance Konzum, Billa, Mercator, Kaufland, Spar, Getro, ali i u zagrebački maloprodajni lanac Prehrana trgovina koji je u većinskom vlasništvu Zagrebačke pekarne Klara.

Prethodni članakOdržana Supply Chain Management Arena
Sljedeći članakQUDAL istraživanje: Gavrilović vodeći u mesnim prerađevinama u Hrvatskoj