Igor Svehla, osnivač Trakbara

U ponedjeljak, 5. studenog, investitori, predstavnici Metroa i partneri, među 400 startupova iz cijelog svijeta odabrali su 10 najboljih koji će sudjelovati u završnoj fazi Metro Acceleratora powered by Techstars, globalnog programa za startupove koji razvijaju tehnološka rješenja za HoReCa sektor (Hotel/Restaurant/Catering).

Hrvatski Trakbar našao se u odabranom društvu startupova koji će s gotovo 200 međunarodnih mentora surađivati na razvoju i optimizaciji poslovnih modela te testiranju poslovnih rješenja. Svakom od odabranih startupova bit će osigurana i financijska podrška u iznosu do 120.000 eura, a program će kulminirati u veljači 2019. u Berlinu kada će startupi predstaviti svoja rješenja potencijalnim investitorima.

Trakbar je pametna poslovna inteligencija namijenjena malim i srednjim barovima i restoranima kojima pomaže pri svakodnevnom odlučivanju, štedeći pritom vrijeme i novac. Trakbar pruža precizna predviđanja prometa, potrošnje, stanja zaliha te, uz pomoć umjetne inteligencije, korisnicima omogućuje da budu proaktivni i optimiziraju svoje cjelokupno poslovanje.

Metro od 2015. godine aktivno doprinosi razvoju tehnoloških inovacija koje omogućuju daljnju digitalizaciju HoReCa sektora te sektora trgovine. Uz Metro Accelerator, Metro je razvio i eatbu.hr koji nudi besplatan i jednostavan alat za izradu i hosting web stranica namijenjen ugostiteljima te besplatnu aplikaciju za online rezervacije, a kojim se do sada poslužilo više od 1.000 hrvatskih ugostitelja.

Podsjećamo, Metro Cash & Carry već surađuje s hrvatskim startupom Coffee Cloud koji je, kao jedan od najperspektivnijih startupova, odabran u prvom izdanju Metro Acceleratora powered by Techstars te je kroz sudjelovanje u programu pronašao mentore uz čiju pomoć se povezao s kupcima, uključujući i one na tržištima Australije i Azije.