Neizostavni proizvod svakog kućanstva je ulje, a domaći potrošači slažu se kako je najsnažniji brend u Hrvatskoj Zvijezda suncokretovo ulje.
Potvrdilo je to istraživanje Ipsosa BRANDpuls koje je u prvom valu 2020. obuhvatilo 1.363 brendova u 69 kategorija i u kojem je Zvijezda suncokretovo ulje treću godinu za redom proglašeno brendom broj 1 u Hrvatskoj.

Suncokretovo ulje jedno je od najčešće korištenih ulja u svakodnevnoj pripremi hrane, a u Zvijezdi se već desetljećima proizvodi postupkom rafinacije suncokretovog ulja, dobivenog iz najkvalitetnijeg sjemena suncokreta. Praktično je jer se, zbog svoje visoke točke dimljenja, može koristiti i za pečenje, kuhanje kao i prženje, a odlikuje se i visokim udjelom vitamina E.

“Zvijezda suncokretovo ulje naš je najprodavaniji i najprepoznatljiviji proizvod koji je opet proglašen prvim izborom potrošača. Nalazi se u gotovo svakom kućanstvu u Hrvatskoj i iznimno smo ponosni što smo ponovo potvrdili poziciju brenda broj 1, pogotovo u ovom izazovnom razdoblju u kojem su naši djelatnici pokazali još veći angažman i odgovornost kako bi osigurali opskrbu stanovništva ovom strateški važnom namirnicom”, izjavio je Tihomir Adam, direktor Zvijezde.

Osim ulja, u top 15 brendova nalazi se i Zvijezda delikates majoneza i to na 4. mjestu, Stolni margarini su brend broj 6, Zvijezda ketchup je na 9. mjestu, dok je namaz Margo 11. brend u Hrvatskoj.

Istraživanje pokazuje snagu brenda na tržištu korištenjem takozvanog indikatora “BRANDScore” koji omogućava usporedbu različitih kategorija proizvoda, a u obzir uzima različite aspekte odnosa potrošača prema brendu – od emocionalnih aspekata koji najviše govore o doživljaju kvalitete i intenzitetu percepcije brenda u svijesti potrošača do toga koliko ga često koriste.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!