Agrokor: Proces oko kupnje Mercatora odvija se profesionalno

Cijeli proces oko kupnje Mercatora odvija se profesionalno, ugovor potpisan s konzorcijem prodavatelja se striktno poštuje, izvijestili su danas iz Agrokora napominjući kako ne žele komentirati špekulacije koje se pojavljuju u medijima.

“Agrokor je potpisao Ugovor s konzorcijem prodavatelja i on se striktno poštuje. Cijeli proces se odvija profesionalno. Špekulacije ne bismo komentirali”, odgovorili su iz Agrokora upitani za komentar teksta u ljubljanskom dnevnom listu ‘Dnevnik’ da je Agrokor većinskim vlasnicima Mercatora, s kojima ima kupoprodajni ugovor, posredno uputio novu ponudu.

“Dnevnik” danas piše da je Agrokor većinskim vlasnicima Mercatora s kojima ima kupoprodajni ugovor posredno uputio novu ponudu prema kojoj bi im po dionici platio 80 umjesto predviđenih 120 eura, a u zamjenu izveo dokapitalizaciju tog slovenskog trgovačkog lanca s 225 milijuna eura. List se pri tome poziva na svoje izvore, ali priznaje da ih nisu željeli potvrditi u konzorciju prodavatelja.

Agrokor je sredinom lipnja prošle godine u Ljubljani potpisao Ugovor o kupoprodaji 53,12 posto dionica Poslovnoga sistema Mercator d.d. s vlasničkim konzorcijem od 12 prodavatelja.

Kako je tada objavljeno, Agrokor bi za dionicu Mercatora platio 120 eura, pod uvjetima koji su određeni ugovorom, što čini 240 milijuna eura za 53,12 posto dionica Mercatora odnosno 452 milijuna eura za 100 postotni udio u kompaniji. (PolitikaPlus.com/Hina)

Prethodni članakProbudite uspomene uz retro tjedan u Lidlu
Sljedeći članakHrvatska najviše izvezla u Italiju i BiH