Na gala večeri AWC Vienna – International Wine Challenge natjecanja, održanoj 26. listopada u Gradskoj vijećnici u Beču, tvrtka Agrolaguna iz Poreča je primila nagradu za najboljeg hrvatskog proizvođača vina za 2014. godinu, priopćeno je iz ove tvrtke koja posluje u sastavu Agrokora.

Iz Agrolagune navode kako su u rujnu ove godine Vina Laguna oduševila ocjenjivače na natjecanju International Wine Challenge (AWC Vienna) koje slovi za jedno od najvećih i najcjenjenijih svjetskih ocjenjivanja vina. Među više od 12 tisuća uzoraka vina iz 40 zemalja svijeta, crna Vina Laguna okitila su se s čak osam medalja.

Zlato su odnijela crna Vina Laguna Festigia Castello 2011. i Vina Laguna Festigia Cabernet Sauvignon 2011., dok su srebrne medalje osvojila Vina Laguna Festigia Malvazija Akacija 2012., Vina Laguna Rosé 2013., Vina Laguna Terra Rossa 2012., Vina Laguna Festigia Castello 2012., Vina Laguna Festigia Merlot 2010. i Vina Laguna Muškat ruža 2013.

“Nagrade na natjecanju AWC Vienna 2014. nastavak su sjajnih rezultata koje Vina Laguna postižu na brojnim domaćim i svjetskim ocjenjivanjima vina. One dokazuju da istarsko podneblje, uz malvazije koje su osvojile vinske znalce i kritičare diljem svijeta, daje i vrhunska vina sorti cabernet sauvignon, merlot, syrah i teran. To potvrđuje i posljednje priznanje Agrolaguni, ono za najboljeg nacionalnog proizvođača vina u 2014. godini”, navode iz porečke tvrtke.