Festigia, brend vrhunskih vina iz podruma Agrolagune, osvojila je pet zlatnih medalja i jednu srebrnu na ovogodišnjoj Vinistri čime su sve etikete iz te linije vina ovjenčane medaljama, priopćeno je iz tvrtke Agrolaguna koja posluje u sastavu koncerna Agrokor.

agrolaguna_festigiaNajuspješnija je Festigia cabernet sauvignon koja je i za berbu 2008. i 2009. ocijenjena zlatom, što je uz mnoge druge zlatne medalje dobivene na internacionalnim ocjenjivanjima (Emozioni del Mondo, Sauvignon Forum u Češkoj, Monde Selection Bruxelles…) nepobitna potvrda kvalitete ovog vina.

Festigia Merlot 2009., Festigia Castello 2009. i Festigia Malvazija 2010. izuzetna su vina koja su na ovom ocjenjivanju također ocijenjena zlatnim medaljama, dok je Festigia Syrah 2008. osvojila srebro.

Vinistra je jedna od najuglednijih vinskih manifestacija u Hrvatskoj koja povezuje ljubitelje eno i gastro doživljaja s ciljem promocije istarskih vina. Od njenog pokretanja prije 18 godina, Vinistra je rasla i razvila se u važno vinsko događanje u Istri ali i šire. Istarska vinska scena zbog jake konkurencije daje posebnu važnosti medaljama koje su tamo osvojene.

festigia-malvazijaFestigia je brend koji nose samo vina probranih sorti s najboljih istarskih položaja uz uvažavanje tradicije, ali i korištenje najsuvremenijih tehnoloških postupaka.

To je brand vrhunskih vina namijenjenih vrhunskim užicima, a postupak gdje se vrši pojedinačni odabir za svaki pojedini grozd najveća je garancija kvalitete vina Festigie. Iz bogatog asortimana sorata koje nude vinogradi podruma Agrolagune svake se godine, neovisno od prijašnjih, određuje koja će sorta zaslužiti da nosi ime Festigia.

Potvrdu izvrsnosti Festigia brenda dokazuje i popis svjetskih uglednih medalja i priznanja koji je svakim danom sve veći, te enolozi Agrolagune Ante Gavranić i Miroslav Latal mogu biti sigurni da da su napravili dobar posao. Vina probranih sorti ovog brenda nose ime Festigia prema prostoru u Eufrazijevoj bazilici u Poreču u kojem su se u prošlim vremenima organizirale drevne svetkovine i razne pučke fešte.