Alca novi distributer Nestle Purina Petcare

Distribucijom Nestle Purina proizvoda Alca postaje distributer svih kategorija Nestlea u Hrvatskoj

Alca Zagreb novi je distributer Nestle Purina proizvoda za kućne ljubimce za hrvatsko tržište, objavljeno je u srijedu iz Nestle Adriatica i Alce.

Kako je priopćeno, Nestle Purina Petcare i Alca Zagreb dogovorili su suradnju o distribuciji proizvodnog asortimana Nestle Purina hrane za kućne ljubimce za hrvatsko tržište.

Alca Zagreb preuzet će uvoz i distribuciju dok će Nestle Adriatic biti odgovoran za prodajno savjetovanje na terenu. Početak suradnje očekuje se tijekom rujna kako bi promjena distributera za sve kupce Nestle Purina proizvoda za kućne ljubimce protekla glatko i u najkraćem mogućem roku.

Distribucijom Nestle Purina proizvoda proširuje se i zaokružuje već postojeća suradnja dviju tvrtki, čime Alca postaje distributer svih kategorija Nestle proizvoda u Hrvatskoj (Nescafe, Nesquik, Thomy, Maggi, čokolade i impulsi, dječja hrana, Nestle žitarice i hrana za kućne ljubimce).

Inače, prošli je tjedan Atlantic Grupa, dosadašnji distributer Nestle Purina proizvoda za kućne ljubimce za Hrvatsku, objavila da je zbog neispunjavanja ugovornih obveza kompanije Nestle Purina Petcare otkazala ugovor i prestala distribuirati proizvode te tvrtke iz segmenta hrane za kućne ljubimce.

Iz Atlantica su tada objavili da, iako je prema ugovoru o suradnji principal preuzeo obvezu marketinškog ulaganja u svoje robne marke u ugovorom definiranim postocima prodaje, Nestle Purina Pet Care nije ispunio te obveze čime je Atlantic Grupi nanio znatnu materijalnu štetu.

Atlantic Grupa je s kompanijom Nestle Purina Pet Care kao ekskluzivni distributer proizvodnog asortimana te tvrtke surađivala od 2001. godine. (Banka)