Talijanska neprofitna organizacija Reliabitaly pokrenula je novu aplikaciju za pametne telefone koja omogućava korisnicima da odmah provjere autentičnost proizvoda deklariranog kao autohtono talijanski

Za svaki proizvod Reliabitaly provjerava proizvodne procese, uključene poslovne objekte kao i opskrbni lanac i podrijetlo upotrebljenih materijala. Provjera osigurava autentičnost talijanske proizvodnje, tako da proizvod zasta može biti deklariran oznakom “Made in Italy” odnosno kvalitetom kao osnovnim obilježjem.

Svaki proizvod ovjeren Reliabitaly standardom imat će umetnut “R” simbol na ambalaži ili etiketi. Nakon pokretanja aplikacije, potencijalni kupac mora umetnuti oznaku proizvoda ili skenirati QR kod kako bi provjerio je li proizvod potvrđen od strane udruge.

Osim toga, korisnici mogu pregledavati slike ili pogledati video u vezi s proizvodom koji ih zanima; mogu saznati pune tehničke karakteristike i otkriti osobitosti tog proizvoda. Aplikacija je besplatna i dostupna za iOS uređaje. (esmmagazine.com)