Gastro grupa osnovala dvije nove distribucijske tvrtke

Gastro Grupa osnovala je dvije nove kompanije, Distribucija Zapad d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu i Distribucija Jug d.o.o. sa sjedištem u Splitu.

Kako navode u Gastro Grupi, nova dva distribucijska centra, kapitalni su projekti, a osnovani su od strane većine članica najuspješnijeg hrvatskog klastera, u želji za osvajanjem što više novih kupaca.

“Unatoč recesiji Gastro Grupa je ozbiljno krenula na osvajanje tržišta i time je zadala visoke kriterije konkurenciji,” kaže Drago Munjiza, predsjednik uprave Gastro Grupe.

Kako navode, cilj im je pružanje potpore sadašnjim kupcima, te osvajanje novih klijenata u spomenutim regijama. Na mjesto direktora Distribucija Zapad d.o.o. imenovan je Vitomir Lučić, koji dolazi s pozicije direktora prodaje određene grupe proizvoda u M San grupaciji, a na mjesto Distribucija Jug d.o.o. imenovan je direktor Ivica Pleić, kako se navodi, s bogatim radnim iskustvom u prodaji Horece, koji je između ostalih dosadašnjh poslova, prije toga obnašao dužnost komercijalnog direktora u Jadranskoj pivovari.

Tvrtke će poslovati operativno na lokacijama Jankomir (Zagreb) i u Stobreču (Split).