Gebrüder Weiss nastavlja nizati svoje uspjehe

Promet je u 2016. povećan na 1,36 milijardi eura (6,4 posto više) te je dodatno izgrađena Full-Service logistika na međunarodnoj razini

Gebrüder Weiss nastavlja svoj pozitivan razvoj iz proteklih godina. Međunarodna transportna i logistička tvrtka postigla je u poslovnoj 2016. godini preliminarani promet od 1,36 milijardi eura. To odgovara rastu prometa od 6,4 posto u odnosu na prethodnu godinu (2015.: 1.278 milijuna eura; 2016.: 1.360 milijuna eura).

“Uzevši u obzir nestalnu gospodarsku situaciju, vrlo smo zadovoljni rezultatom. Postavili smo važne smjerove za svoj poslovni cilj Service Excellence i dodatno razvili svoje usluge Full-Service logističara”, objašnjava Wolfgang Niessner, predsjednik uprave tvrtke Gebrüder Weiss.

Prošle su se godine u središtu našeg zanimanja našli dodatni razvoj spektra usluga tvrtke Gebrüder Weiss za visoku tehnologiju i automobilsku industriju, kao i stvaranje logističkih rješenja za proizvođače robe široke potrošnje i robnih marki. U području kućne dostave (Home Delivery), tvrtka Gebrüder Weiss učvrstila je svoj položaj predvodnika na tržištu dostave krajnjim korisnicima (B2C) u Austriji (uz usluge kao što su usluga s dva dostavljača i montaža) te je dodatno proširila opseg usluga u više država Istočne Europe.

DPD Austria povećao je svoj udjel privatnih klijenata usluge slanja paketa u 2016. na 17 posto. S ukupnom količinom od 43,8 milijuna obrađenih paketa, DPD, čiji je partner i paketna služba tvrtke Gebrüder Weiss (GWP), ostvario je rast od 2,5 milijuna u odnosu na 2015. godinu.

Dodatne je strateške korake tvrtka Gebrüder Weiss poduzela razvojem svojih usluga u smjeru Središnje Azije – duž nekadašnjeg Puta svile. Kako bi se učinkovitije pristupilo tim regijama, uz zračni i pomorski prijevoz tereta uveli smo i intermodalna rješenja za Kinu, kao i veze za prijevoz zbirnog tereta u Kavkaz i Iran.

Za jedinstvene visoke standarde kvalitete na licu mjesta brinu se nove poslovne lokacije u Rusiji, Kazahstanu i Turskoj. U postojećim poslovnicama u južnoj Njemačkoj dodatno su prošireni logistički kapaciteti.

Poslovno područje kopnenog prijevoza i logistike tvrtke Gebrüder Weiss ukupno je povećalo svoj promet za pet posto na 900,7 milijuna eura (2015.: 857,7 milijuna eura). Poslovno područje Air & Sea zaključilo je 2016. godinu s prometom od 285,6 milijuna eura i padom od 2,9 posto (2015.: 293,9 milijuna eura).

U području dostave paketa (KEP) promet je porastao za četiri posto, a novo poslovanje (New Business) za 31,8 posto. S 57,5 posto došlo je i do blagog rasta kvote vlastitog kapitala, koja tvrtki osigurava financijsku neovisnost (2015.: 56,5 posto). Obujam ulaganja dosegnuo je 33,10 milijuna eura u višegodišnjem prosjeku. Broj zaposlenika porastao je u 2016. na 6.500 (zaposleni na puno radno vrijeme).

U 2017. godini tvrtka Gebrüder Weiss nastavit će svoju međunarodnu strategiju rasta, osobito u Aziji i Sjevernoj Americi, te otvoriti nove poslovne lokacije.

“Odlučujući čimbenici konkurentnosti jesu pouzdanost, brzina, visok stupanj digitalizacije i vrhunski školovani zaposlenici. Ciljano ulažemo u razvoj tih područja kako bismo svoje klijente osvojili još privlačnijom ponudom – i to diljem svijeta”, navodi Wolfgang Niessner.

Prethodni članakMlinar uskoro otvara svoju prvu pekarnicu u BiH
Sljedeći članakGrga Čvarak: Svježina tržnice u kvartovskoj trgovini