agrokor-zgrada-midiAgrokor je objavio novo Izvješće o održivosti za razdoblje 2014. i 2015. godine.

Četvrto u nizu Izvješće o održivosti Agrokora donosi novosti o postignutim rezultatima svih kompanija Koncerna u razdoblju dvije protekle godine.

Ovo izvješće pripremljeno je prema verziji G4 smjernica za izvještavanje o održivosti Globalne inicijative za izvještavanje (Global Reporting Initiative – GRI ), a sukladno Agrokorovoj odluci o kontinuiranom praćenju učinka aktivnosti na okoliš i društvo.

Agrokor koncern je upravo zbog svoje veličine i razlilčitih poslovnih funkcija koje uključuju maloprodaju, proizvodnju hrane, poljoprivredu i druge, poslovna grupacija u Hrvatskoj koja objavljuje najsloženije izvješće o održivosti.

“Zadovoljan sam što smo postigli sve glavne strateške ciljeve te što Agrokorova obitelj izrasta u najveću poslovnu zajednicu u zemljama u kojima djeluje, utjecajnu i na širem regionalnom i europskom planu. Nju ne čine samo zaposlenici koji sudjeluju u stvaranju pozitivnih poslovnih rezultata nego joj pripadaju i svi naši poslovni partneri, dobavljači i proizvođači, a ponajprije potrošači i kupci naših proizvoda i usluga. Naša društvena odgovornost i nadalje se očituje u načinu na koji obavljamo svoje svakidašnje poslove. Vjerujem da ovakvim izvještavanjem očitujemo svoju posvećenost ostvarivanju dugoročno održivog poslovanja te da iznošenjem detalja o svojim poslovnim odlukama i odabirima utječemo i na okolinu u kojoj kao lider sigurno dajemo tempo i smjer poslovnom razvoju. Članstvo u poslovnim udruženjima koja apostrofiraju održivost kao jednu od ključnih odrednica svojeg poslovanja i nas obvezuje na stalna unapređivanja i poboljšanja u svim područjima djelovanja”, izjavio je Ivica Todorić, Predsjednik Agrokor koncerna povodom objave novog Izvješća o održivosti.

Ekonomski pokazatelji, pokazatelji o radnim odnosima, zaposlenima, ljudskim pravima, zajednici i odgovornosti za proizvod prikazani su u četvrtom Izvješću o održivosti kao konsolidirani podaci za cijelu grupu, kao i kod prethodnih izvješća. Okolišni podaci i ovaj put su prikazani posebno za svaku kompaniju unutar grupe srodnih kompanija kako bi prezentirani podaci omogućili relevantne usporedbe unutar sektora i praćenje njihova kretanja tijekom vremena.