Knorr je nastao još u 19. stoljeću i najveći je prehrambeni brend u Unileveru.

Na hrvatskom je tržištu lansiran 1968. godine, a danas ima široku paletu proizvoda različitih kategorija među kojima se posebno izdvajaju juhe za kuhanje.

Knorr je oduvijek bio poznat po svom asortimanu kremnih juha, a kao najprodavaniji proizvod ističe se krem juha od gljiva s vrganjima.

U Unileveru kažu kako surađuju s gotovo svim trgovačkim lancima pa su Knorr proizvodi potrošačima dostupni u svim većim formatima te brojnim manjim prodavaonicama.

Kao prevladavajući trend na tržištu prehrambenih kategorija označavaju povratak korijenima, odnosno zdravijoj i prirodnijoj prehrani jer potrošači zahtijevaju da proizvodi na policama sadrže prirodne sastojke.

“Knorr proizvodi rade se od povrća, začina i začinskog bilja koji su uzgojeni i dozreli na suncu, ubrani u sezoni kad im je kvaliteta najveća i sušeni da bi zadržali svoj prirodni okus”, ističu iz tvrtke.

Govoreći o promotivnim aktivnostima, u Unileveru kažu kako Knorr pokušava svoje aktivnosti provoditi u suradnji s trgovcima, pri čemu fokus nije samo na velikim lancima, već se pozornost posvećuje i trgovinama manjih formata.