U okviru promatrane kategorije ukupno je 42,3% vrijednosne prodaje dolazilo od proizvoda na cjenovnim akcijama ili od promotivnih pakiranja.

Kategorija ljetne kozmetike uključuje dezodoranse/antiperspirante, gelove za tuširanje, proizvode za njegu kože tijela i ruku, toaletne sapune te proizvode za depilaciju. Prema podacima koji se odnose na period od siječnja 2019. do prosinca 2019. prodaja ove kategorije zabilježila je rast vrijednosne prodaje od 5,3%, dok je količinska prodaja zabilježila još značajniji rast od 8% u odnosu na isti period prethodne godine. U okviru promatrane kategorije ukupno je 42,3% vrijednosne prodaje dolazilo od proizvoda na cjenovnim akcijama ili od promotivnih pakiranja.

Prema strukturi promocija na prodajnom mjestu, cjenovne akcije čine 88,4% ukupne promotivne prodaje, dok posebna promotivna pakiranja sudjeluju s 11,6% udjela. U odnosu na isti period prošle godine, vrijednosna prodaja na cjenovnim akcijama ostvarila je porast od 2,5%, dok je prodaja promotivnih pakiranja zabilježila rast od 1,3%. Prosječan popust na razini kategorije iznosio je 26,2%.

Na temelju prikazanih podataka vidljivo je da su gelovi za tuširanje bili najviše podložni prodaji kroz promocije te da je njihov vrijednosni udio promotivne prodaje veći nego što je vrijednosni udio redovne prodaje, dok su toaletni sapuni najmanje podložni prodaji kroz promocije te se uglavnom prodaju po redovnim cijenama.