Ne iznenađuje da je Macy’s u New Yorku na vrhu liste kao najpopularnija globalna robna kuća s konačnom ocjenom 9,65. Macy’s su u stopu pratili Nordstrom u Seattleu (9,58) i Selfridges u Londonu s konačnim rangom popularnosti od 8,96.

Bez obzira jeste li predani šopingholičar ili ne, robne kuće su svjetski poznate zbog svoje robe, osjećaja za luksuz i arhitektonske privlačnosti, postajući same po sebi turističke atrakcije. No, pitanje je koje su od njih izdržale test vremena kao najpopularnije robne kuće na svijetu?

Stručnjaci iz tvrtke specijalizirane za nekretnine Stokemont željeli su odgovoriti na ovo pitanje prikupljanjem temeljnog popisa od 47 najpoznatijih svjetskih trgovina i bilježenjem broja Instagram hashtagova, TikTok pregleda i podataka o prosječnom globalnom trendu pretraživanja, dodjeljujući ukupnu ocjenu popularnosti kako bi se rangirale najpopularnije trgovine.

Neki od ključnih nalaza uključuju:

  • Macy’s u New Yorku upravo je pobijedio Nordstrom iz Seattlea u borbi za prvo mjesto.
  • Ujedinjeno Kraljevstvo i SAD dominiraju među prvih pet najpopularnijih svjetskih robnih kuća.
  • Europske robne kuće čine pet od deset najpopularnijih svjetskih robnih kuća, uključujući Selfridges, Harrods i Galeries Lafayette

Ne iznenađuje da je Macy’s u New Yorku na vrhu liste kao najpopularnija globalna robna kuća s konačnom ocjenom 9,65, sa 118.300.000 TikTok pregleda (1. u kategoriji), 14.200.000 prosječnih mjesečnih pretraživanja na globalnoj razini (1. u kategoriji) i 1.231.000 u kategoriji (3. mjesto) Instagram hashtagovi.

Macy’s su u stopu pratili Nordstrom u Seattleu (9,58) i Selfridges u Londonu s konačnim rangom popularnosti od 8,96.

Sveukupno, u prvih deset svjetskih robnih kuća njih četiri su iz SAD-a, a dvije iz Ujedinjenog Kraljevstva. Kada se prouči cijeli skup podataka u koji je uključeno 47 robnih kuća, najviše ih je došlo iz SAD-a i UK-a, po šest, dok su po pet predstavnika imale Njemačka i Italija.