U prvih šest mjeseci ove godine prodaja kategorije bilježi vrijednosni i količinski rast od 8,4% i 1,9% u odnosu na isti period prethodne godine pri čemu trećina vrijednosne prodaje dolazi od proizvoda na cjenovnim akcijama ili promotivnih pakiranja.

Osvježivači zraka zaslužni su za stvaranje ugodnog mirisa ambijenta i svježine prostorija u kojima živimo i radimo. Podaci koje možemo vidjeti u nastavku dat će nam detaljniji pregled na to koliko se ova kategorija proizvoda prodaje kroz cjenovne akcije ili promotivna pakiranja. Prema podacima koji se odnose na period od siječnja 2019. do lipnja 2019. prodaja ove kategorije bilježi vrijednosni i količinski rast od 8,4% i 1,9% u odnosu na isti period prethodne godine. U okviru promatrane kategorije, 33% vrijednosne prodaje dolazilo je od proizvoda na cjenovnim akcijama ili promotivnih pakiranja.

Prema strukturi promocija na prodajnom mjestu, promotivna pakiranja prosječno odnose 12% prema 88% na strani cjenovnih akcija. Prosječna dubina popusta na razini kategorije iznosi 25%. U odnosu na isti period prošle godine, vrijednosna prodaja na cjenovnim akcijama zabilježila je pad od 5,3%, dok je prodaja promotivnih pakiranja također vrijednosno pala i to za 12,1%.