lidl-hrvatski-caritas-ftdNakon Zagreba, Lidl Hrvatska i Caritas u Gospiću nastavljaju humanitarni projekt “Socijalna košarica – podjela pomoći u naravi”, u široj javnosti poznatiji pod imenom “Socijalni dućan”.

Naime, u suradnji s Caritasom Gospićko-senjske biskupije te uz podršku grada Gospića Lidl u siječnju u tom gradu otvara novi “Socijalni dućan”, drugi po redu u Hrvatskoj.

“Socijalni dućan Gospić” imat će ukupnu površinu od 75 četvornih metara, troškovi uređenja iznosili su oko 200.000 kn (bez PDV-a), a u cijelosti su financirani od strane Lidl Hrvatska. Korisnici “dućana”, 2500 do 3000 obitelji, socijalno su ugrožene osobe s područja Ličko-senjske županije, te dijelova Primorsko-goranske i Karlovačke županije na kojem ukupno živi približno 75.000 stanovnika. Socijalni dućan u Gospiću opskrbljivat će se iz distributivno-logističkog centra Perušić, navode iz Lidla.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije i Lidl Hrvatska prije dvije godine započeli su veliki humanitarni projekt “Socijalna košarica – podjela pomoći u naravi”. Podjela proizvoda socijalno ugroženim obiteljima i pojedincima započela je 17. prosinca 2009., a od tada pa do kraja listopada ove godine njihova ukupna vrijednost dosegnula je 4 milijuna i 724 tisuće kuna.