Prema podacima o prodaji vidljivo je da se top brendovi u Hrvatskoj većinom prodaju po redovnim cijenama pri čemu većina promocijske prodaje svih navedenih brendova dolazi od prodaje na cjenovnim akcijama.

Prema podacima koji se odnose na desetomjesečni period od siječnja do listopada 2020. brendovi s najvećom vrijednosnom prodajom u prehrambenoj strani FMCG industrije su (abecednim redom): Cekin, Dukat, Gavrilović, Pik te Zbregov. Pritom je najveći rast ukupne vrijednosne prodaje od navedenih brendova zabilježio Gavrilović. Na grafičkom prikazu možemo vidjeti kretanje udjela redovne i promotivne prodaje u ukupnoj, sumiranoj, prodaji top pet prehrambenih brendova na hrvatskom tržištu. Prema podacima o prodaji vidljivo je da se top brendovi u Hrvatskoj većinom prodaju po redovnim cijenama. Većina promocijske prodaje svih navedenih brendova dolazi od prodaje na cjenovnim akcijama.

Pogledamo li drogerijsku stranu FMCG industrije, brendovi s najvećom vrijednosnom prodajom su (abecednim redom): Ariel, Gillette, Pampers, Persil te Violeta. Od navedenih brendova najveći rast ukupne vrijednosne prodaje zabilježio je Persil. Na grafičkom prikazu vidljivo je kretanje udjela redovne i promotivne prodaje u ukupnoj prodaji top pet drogerijskih brendova na hrvatskom tržištu. Možemo primijetiti da se i u drogerijskim kategorijama top brendovi većinom prodaju po redovnim cijenama, a većina promocijske prodaje dolazi od prodaje na cjenovnim akcijama.