Osvježivači zraka: Pod snažnim opterećenjem promocija

Osvježivači zraka, kao i većina drogerijskih kategorija, nalazi se pod sve snažnijim opterećenjem promocija. Tako je u 2015. godini vrijednosni udio promotivne prodaje iznosio 29%, dok je u 2017. narastao na 37%

Kada se u hladnim zimskim danima zatvorimo u tople domove, bitnu ulogu u osvježavanju unutarnjih prostora preuzimaju proizvodi iz kategorije osvježivača zraka.

U prosincu se, u prosjeku, kupi 60% više osvježivača u odnosu na ostale mjesece. Više od 40% ukupne vrijednosti u tom periodu ostvaruje se kroz promotivne aktivnosti uz prosječan popust od 30%.

Gledajući dva vodeća proizvođača (čiji ukupni udio u kategoriji premašuje 50%) udio promotivne prodaje tijekom prosinca raste iznad 60%, dok se prosječan popust prema krajnjem kupcu kreće oko 35%.

Promatrajući duže razdoblje, osvježivači zraka, kao i većina drogerijskih kategorija, nalazi se pod sve snažnijim opterećenjem promocija. Tako je u 2015. godini vrijednosni udio promotivne prodaje iznosio 29%, dok je u 2017. godini narastao na 37%.

Iako klasične cjenovne akcije predstavljaju najučestaliji oblik promoviranja (90% od ukupne promotivne prodaje), na značaju sve više dobivaju proizvodi s ekstra količinom po standardnoj cijeni (npr. 300 ml po cijeni standardnog proizvoda od 250 ml).

Prethodni članakViktor Olujić novi član Uprave Asseco SEE Hrvatska
Sljedeći članakKraljevska ponuda za Hyundai Tucson 1.7 CRDi