Jure Radoš, Jurica Lovrinčević, Krešimir Bubalo, Marin Štenglin (arhivska fotografija)

Ukupni prihodi tvrtke Pevec porasli su u prošloj godini na 1,95 milijardi kuna dok je neto dobit porasla na 139,6 milijuna kuna, rečeno je na predstavljanju rezultata poslovanja. Tvrtka je također u 2018., prvi puta nakon stečaja, isplatila dividendu svojim dioničarima i to u iznosu od 80 milijuna kuna, što čini 75 posto ukupne dobiti iz 2017. godine. Trenutna vrijednost, zaključno s 1. travnja 2019., iznosi 387 kuna po dionici dok je početkom 2016. godine njena vrijednost bila tek 79 kuna po dionici.

Na predstavljanju se također moglo čuti kako su u odnosu na 2015. godinu, zaključnu godinu poslovanja prethodnog vodstva tvrtke, ukupni prihodi porasli za čak 65 posto, dok je neto dobit porasla za gotovo 480 posto. Uz to, tvrtka je u protekle tri godine u vlasništvo preuzela osam postojećih prodajnih centara, otvorila pet novih prodajnih centara te zaposlila gotovo 600 novih djelatnika.

“Iznimno sam zadovoljan i ponosan kada sagledam poslovanje naše tvrtke kroz zadnje tri godine. Također moram istaknuti kako nismo usmjereni samo na financijske rezultate već i na drugi, jednako bitan segment poslovanja – kvalitetan ljudski kapital odnosno zadovoljstvo i produktivnost naših djelatnika na kojima kontinuirano radimo. Prosječnu neto plaću smo povisili za 24 posto u protekle tri godine. Međutim, krajnji cilj ove uprave je njeno povećanje na iznos od 7.500 kuna kroz naredne dvije godine. Trenutno zapošljavamo oko 2.000 djelatnika dok svim našim aktivnostima postajemo još privlačniji poslodavac na sve zahtjevnijem tržištu rada”, naglasio je Jurica Lovrinčević, predsjednik Uprave.

Tvrtka je ostvarila i značajan napredak u sektoru nekretnina. Ove godine, osim novog prodajnog centra u Vukovaru čija je izgradnja već započela i čije se otvorenje očekuje početkom listopada, planira se i gradnja dvaju novih prodajnih centara u Vinkovcima i Splitu. Prošle je godine tvrtka Pevec otkupila svoje prodajne objekte u industrijskoj zoni Kukuljanovo u Bakru i Kutini dok je ove godine kupljen objekt na zagrebačkom Jankomiru, Pevecov najveći i najvrjedniji prodajni centar u Hrvatskoj.