Kao lider u brojnim tržišnim segmentima, u kompaniji Procter & Gamble svjesni smo svoje uloge u borbi protiv klimatskih promjena kao i širokog dosega koji možemo ostvariti samim time što su naši proizvodi prisutni i svakodnevno korišteni u kućanstvima diljem svijeta. Kada govorimo o središnjoj Europi, naši su proizvodi prisutni u više od 90% kućanstava i to preko naših vodećih robnih marki, većina kojih su i tržišni lideri. Takvim ulaskom u domove potrošača možemo utjecati na njihovo ponašanje i svakodnevne navike pri čišćenju, pranju rublja, pranju posuđa, tuširanju, brijanju, njezi kose i drugim svakodnevnim rutinama.

Uz pomoć kapsula Ariel PODS pokazat ćemo potrošačima kako na jednostavan način mogu smanjiti emisije ugljika i tako pokrenuti trend pranja na nižim temperaturama kako bi se smanjio ugljični otisak povezan s pranjem rublja.

Mnoge ljude iznenadi podatak da najveći dio emisija ugljičnog dioksida povezanog s pranjem rublja dolazi iz faze “upotrebe”. Zagrijavanje vode za pranje rublja ima znatno veći utjecaj na okoliš od same nabavke sirovina i proizvodnje deterdženta. Smanjivanje temperature pranja za samo deset stupnjeva može smanjiti emisije ugljika pri pranju rublja i do 35%, što pokazuje da je svaki stupanj važan.

Štoviše, ako svi u Europi umjesto na 40°C peremo na 30°C, rezultat će biti kao da smo maknuli dva milijuna automobila iz prometa. A zamislite samo kakve tek rezultate donosi pranje na 20°C?!

Zato su kapsule Ariel PODs osmišljene za izvanredno čišćenje u hladnoj vodi, pa potrošači mogu biti sigurni da odabirom programa s nižom temperaturom dobro utječu na okoliš bez ikakvih kompromisa po pitanju rezultata pranja.

To je moguće zahvaljujući pomno osmišljenim sastojcima i tehnologijama za čišćenje koji su izuzetno djelotvorni i pri niskim temperaturama. To su:
1) jedinstveni trostruki sustav površinski aktivnih tvari koji učinkovito uklanja prljavštinu s rublja u širokom rasponu temperatura,
2) sastojci koji pojačavaju učinkovitost površinski aktivnih tvari, što je posebno važno pri pranju na niskim temperaturama,
3) enzimi kao što je PureZyme i veća razina enzima koji olakšavaju pranje u hladnoj vodi,
4) dvostruka tehnologija protiv prianjanja koja pomaže u lakšem uklanjanju prljavštine sa sintetičkih tkanina pri sljedećem pranju.

Dodajmo tome da pranje na nižim temperaturama znači i manje račune za struju. Ali i još jednu važnu stvar – dulji vijek odjeće. Pa je nećemo toliko brzo bacati i zamjenjivati novom. Sve u svemu, dobro za planet, a i za kućni budžet.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!