KategorijeAnalizaDuhanski proizvodi – Tržišni trendovi: Grijani duhan pokazuje potencijal

Duhanski proizvodi – Tržišni trendovi: Grijani duhan pokazuje potencijal

Grijani duhan pokazao je potencijal da postane važna “manje štetna” alternativa drugim duhanskim proizvodima i pozicionira se kao glavna kategorijaGrijani duhan pokazao je potencijal da postane važna “manje štetna” alternativa drugim duhanskim proizvodima i pozicionira se kao glavna kategorija.

Prema podacima Euromonitor Internationala, grijani duhanski proizvodi (uređaji za grijanje duhana i grijani duhan) nastavili su bilježiti snažne stope rasta maloprodajnog volumena i vrijednosne prodaje u 2021. godini, uglavnom zbog toga što su novi, inovativni proizvodi na tržištu.

Izvor: Euromonitor International

Grijani duhan pokazao je potencijal da postane važna “manje štetna” alternativa drugim duhanskim proizvodima i pozicionira se kao glavna kategorija duhana u zemlji. Pritom, nova zakonska regulativa o duhanskim proizvodima i prelazak proizvođača na grijani duhan daju zamah ovom trendu više od bilo koje značajne promjene u preferencijama potrošača. Iako su ovi proizvodi novost i smatraju se zdravijom alternativom cigaretama, još uvijek postoje brojne druge jeftinije alternative, što koči njihov potencijal rasta.

Izvor: Euromonitor International
Izvor: Euromonitor International

Iako se i dalje bilježi vrlo snažan porast vrijednosne prodaje u 2021., rast e-cigareta (e-vapour) nastavio je značajno usporavati. Do usporavanja je uglavnom došlo zbog jačanja tržišne pozicije grijanih proizvoda od 2018. godine naovamo. Preciznije rečeno, grijani proizvodi napadaju ključnu prodajnu točku za električne cigarete i parilice kao “manje štetnu” alternativu cigaretama. Neumoljivi medijski izvještaji o skandalu u SAD-u 2019. godine, gdje se vaping povezivao sa snažnim razvojem plućnih bolesti, narušili su imidž ovih proizvoda na globalnoj razini. Bez obzira na to, e-vapour proizvodi i dalje se doživljavaju kao puno zdravija zamjena za cigarete i zadržali su popularnost jer korisnik još uvijek puši, odnosno ispuhuje paru, pri čemu proizvodi mogu sadržavati nikotin.

Najnovije objave

dm Zadar jump održat će se u subotu 27. srpnja

Najmasovniji skok u more nastavlja tradiciju dobre zabave i pomaganja zajednici Petnaesti skok sa zadarske rive, dm Zadar jump, održat će se u subotu 27....

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...